FSC Lesní stezky

Vydejte se do přírodě blízkých lesů po FSC lesních stezkách!

FSC ČR připravila pro všechny milovníky lesů unikátní naučné stezky, které vás zavedou do těch nejkrásnějších přírodě blízkých lesů v ČR a na jednotlivých stanovištích vám názorně ukážou, jak se pěstuje, obhospodařuje a roste zdravý přírodě blízký les.

a image a forest trail with an information board
FSC ČR / Robin Šulc

Jak na to?

Stačí kliknout na tlačítko níže, stáhnout si pomocí QR kódu nebo odkazu naší speciální aplikaci pro chytré telefony a můžete vyrazit!

Mohlo by vás zajímat...

an aerial shot of forest
FSC ČR / Tereza Mohelníková
Projevy globálních klimatických změn, jež byly dříve považovány spíše za abstraktní riziko, můžeme nyní pozorovat téměř každý den. Jsou způsobeny zvyšováním koncentrace skleníkových plynů a projevují se např. nerovnováhou v energetické bilanci Země, nárůstem teploty atmosféry a oceánů či poklesem biodiverzity.
a black and white photo of a leafless tree
FSC ČR / Tomáš Holub
Mysli na lesy! Zachyť je tak, jak je vidíš ty a zapoj se do naší fotosoutěže. Fotosoutěž "Mysli na lesy" patří mezi největší české fotosoutěže realizované ve spolupráci neziskového a komerčního sektoru. FSC ČR ji pořádá už od roku 2013 a jejím dlouhodobým tématem jsou lesy a náš vztah k nim. Cílem fotosoutěže je zvýšit povědomí o klimatických změnách, jejich vlivu na lesy po celém světě a ukázat, jak může jednotlivec svým každodenním spotřebitelským chováním pomoci lesy chránit a pomoci je lépe adaptovat na probíhající změny.