FSC Furniture Awards mají za sebou již dva úspěšné ročníky pořádané v Itálii, ve které projekt vznikl. Italské firmy, které se účastnily prvních dvou kol soutěže, si odnesly celkem dvacet ocenění za vynikající kvalitu a design jejich výrobků. Letos se Furniture Awards poprvé konají s novými kategoriemi a otevírají se účastníkům z dalších evropských zemí. Celkem se bude v aktuálním ročníku soutěžit v dvanácti kategoriích, které jsou rozdělené na:

Interiérový nábytek

  • Nábytek pro domácnost
  • Nábytek pro Home – Office
  • Kancelářský nábytek
  • Nábytek v maloobchodu
  • Nábytek pro veřejně přístupné prostory

Venkovní nábytek

  • Venkovní nábytek pro domácnosti
  • Městský mobiliář

Nebudou chybět také speciální ceny (CSR, Zelená cena, Komunikace, Označení FSC a speciální cena pro malé firmy). Soutěže se může zúčastnit jakákoli firma z ČR, Itálie, Spojeného království, Německa, Rakouska, Slovinska, Chorvatska, Srbska, Bosny, Polska a San Marina, která v posledních 3 letech vyprodukovala alespoň jeden FSC výrobek.

a balcony with premium wooden furniture

FSC Furniture Awards jsou součástí dlouhodobé snahy FSC o zvýšení povědomí o důležitosti zodpovědného přístupu při nákupu nábytku a dřevěných výrobků obecně mezi veřejností a firmami. Důkazem úspěchu tohoto přístupu je aktuální trend vzrůstajícího počtu FSC certifikátů pro zpracovatelský řetězec. V ČR je aktuálně 329 certifikovaných firem. Za posledních 5 let se jejich počet zvýšil téměř o 80 %. Podobná situace je i v celoevropském prostoru, ve kterém je v současnosti téměř 5 tisíc aktivních certifikátů zpracovatelského řetězce jen v nábytkářském sektoru.

Registrovat se do FSC awards je možné už od 18. května. Konec soutěže je naplánovaný na 14. října.

Pokud se chcete zúčastnit FSC Furniture Awards, více informací najdete na oficiálních stránkách soutěže.

a logo of Czech Ministry of environment

Projekt byl podpořen Ministerstvem životního prostředí.

Informace nemusí vyjadřovat stanovisko MŽP.