FSC ČR spustilo letos v květnu ve spolupráci s dalšími partnerskými pobočkami FSC první ročník evropské nábytkářské soutěže FSC Furniture Awards. Jejím cílem je ocenit v celkem sedmi kategoriích a prostřednictvím pěti speciálních cen odpovědný přístup FSC certifikovaných nábytkářských firem a design jejich FSC certifikovaných výrobků.

Výrobky s certifikátem FSC lze až do 14. října přihlásit do celkem sedmi kategorií, které doplní pět speciálních cen: 

Interiérový nábytek

•    Nábytek pro domácnost
•    Nábytek pro Home – Office

Kancelářský nábytek

•    Nábytek v maloobchodu
•    Nábytek pro veřejně přístupné prostory
•    Venkovní nábytek
•    Venkovní nábytek pro domácnosti
•    Městský mobiliář
 

a balcony with premium wooden furniture

Cílem soutěže je ocenit odpovědný přístup FSC certifikovaných nábytkářských firem. Kromě možnosti prezentovat se oceněním při propagaci vítězných výrobků, získají jejich výrobci možnost prezentovat své výrobky na webových stránkách a sociálních sítích mezinárodní organizace FSC a jejích evropských poboček.

Soutěž má za sebou již dva úspěšné ročníky pořádané v Itálii. Letos se FSC Furniture Awards poprvé otevírají účastníkům z dalších evropských států. Zúčastnit se může každá firma, která pochází z ČR nebo dalších pořadatelských zemí a má v rozsahu svého FSC certifikátu produkty z kategorií W12 (interiérový nábytek), W13.1 (zahradní nábytek) nebo W13.7 (ostatní venkovní a zahradní produkty), a zároveň v posledních třech letech vyrobila alespoň jeden FSC certifikovaný produkt.

Pokud se chcete zúčastnit FSC Furniture Awards, více informací najdete na oficiálních stránkách soutěže.

a logo of Czech Ministry of environment

Projekt byl podpořen Ministerstvem životního prostředí.

Informace nemusí vyjadřovat stanovisko MŽP.

Podporující členové FSC ČR

logo of hornbach