Stejně jako předloni se tak návštěvníci Ekofilmu můžou těšit kromě zajímavých soutěžních filmů o zelené architektuře také na výstavu nejlepších fotografií fotosoutěže FSC ČR Není les jako les. Snímky na velkoformátových panelech jsou již nyní vystavené na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity, která je jedním z míst, kde se festival odehrává. Návštěvníci si je budou moci prohlédnout až do 24. října.

a cut from Ekofilm flyer

Kromě toho jsme ve spolupráci s Ekofilmem připravili pro rodiče s dětmi také herní a informační stan FSC ČR, který budou moci navštívit v rámci festivalového Rodinného dne. Ten se odehraje 23. října na brněnském Náměstí Svobody. Pro ty nejmenší budou přichystány lesní omalovánky a detektivní lesní hra, při které se dozví, jaká jsou základní pravidla přírodě blízkého lesního hospodaření. Rodičům a všem dalším návštěvníkům budou k dispozici zaměstnanci FSC ČR, aby zodpověděli jakékoli otázky, které je budou zajímat ohledně přírodě blízkého lesního hospodaření nebo certifikace FSC.

Ekofilm je nejstarší mezinárodní filmový festival s tematikou životního prostředí v Evropě. Festival každoročně představuje desítky soutěžních filmů z celého světa a zve významné české i mezinárodní hosty. Od roku 2015 se koná v Brně. Každý rok otevírá festival některé z aktuálních environmentálních témat současnosti. Letos to bude téma zelené architektury s podtitulem – Adresa: Země. Festival tak ukazuje, že máme jen jednu planetu pro náš společný domov nejen s dalšími lidmi, ale hlavně s přírodou. 

Kromě desítek soutěžních i nesoutěžních filmů z České republiky i ze zahraničí, které budou soutěžit v několika kategoriích, nabídne festival přednášky a workshopy s odborníky, diskuze a besedy se zajímavými hosty i tvůrci soutěžních filmů a nebude chybět ani večerní koncert a další kulturní program jako například projekt Muzikanti v ulicích.

Více informací o festivalu naleznete na jeho webových stránkách.
 

Podporující členové FSC ČR

logo of hornbach